Prirodom protiv celulita

Prirodom protiv celulita

Ljeto nam se bliži pa je vrijeme da krenemo razmišljati o nečemu što većina nas smatra neželjenim gostom. Celulit je nešto što većina žena smatra neprivlačnim pa krenimo zajedno u borbu protiv njega, naravno, prirodnim načinima!

Evo nekoliko ideja kako ga na prirodan način eliminirati:

1. Suho četkanje (nemojte se ograničiti samo na nogama – slobodno četkajte trbuh i stražnjicu)
2. Kontrastno tuširanje
3. Masiranje Cel-Lite uljem
4. Ukoliko ne stignete obaviti rutinu suhim četkanjem, napravite pilling. U staklenu posudu stavite sol i nekoliko potisaka Cel-Lite ulja. Noge, stražnjicu i trbuh dobro istrljajte u svim smjerovima. Na taj način potičete cirkulaciju, a ulje istovremeno ulazi u pore i odradi svoj posao!

Suho četkanje

Suho četkanje je poznato po svome, kozmetičkom efektu obnavljanja kože. Ono uklanja staru, suhu kožu, a na njeno mjesto dolazi nova, glatka i nježna koža.
Suho četkanje: rješava celulit, čisti limfni sustav, uklanja naslage mrtve kože, jača imunitet, stimulira rad hormona i žlijezda, zateže kožu i spriječava njezino prijevremeno starenje, stimulira cirkulaciju krvi, poboljšava rad živčanog sistema, potiče probavu, lijepo oblikuje mišiće, a uz sve to je jednostavno, jeftino i ne zahtjeva puno vremena. Ja sam svoju četku kupila u Mulleru, a ima je i Young Living.

Kontrastno tuširanje

Zbog drastične promjene u temperaturi vode, stimulira se krvni i limfni sustav. Krv počinje brže teći, pa sva tkiva kojima bi godila povećana prokrvljenost imaju koristi od toga. S druge strane, ubrzava se protok limfe pa toksini puno brže napuštaju vaše tijelo.
Osnovno je pravilo da tuširanje vrućom vodom traje tri puta dulje od hladnog tuširanja. Da bi kontrastno tuširanje bilo efikasno, potrebno je postići što veću razliku u temperaturi. Uvijek, bez iznimke, tuširanje okončajte hladnim tušem, nakon čega ćete dobro protrljati tijelo mekanim ručnikom kako biste pokrenuli cirkulaciju. Ovisno o tome koliko vremena imate, podešavajte trajanje tuširanja, ali ciklus svakako ponovite tri do pet puta.

 

Masiranje Cel-Lite uljem

Cel-Lite ulje za masažu tonira i hrani kožu pomoću čistih biljnih ulja, vitamina E i vrhunskih terapeutskih eteričnih ulja. Ulje grejpa može poboljšati teksturu kože, dok ulje borovnice pomaže njezinu čišćenju. Najbolje je umasirati na područja koja želite učvrsiti i tonirati.