Što je low tox dom i kako do njega

Što je low tox dom i kako do njega
Znate li što zapravo znači izraz “low tox” dom? Tox zapravo označava toksine. Toksini su spojevi koji su izuzetno opasni za naše zdravlje i DOKAZANO uzrokuju vrlo ozbiljne zdravstvene probleme.

Dijele se na:

VANJSKE

 • Teški metali (ima ih posvuda; u vodi, kozmetici, lijekovima, prozvodima za osobnu higijenu itd.)
 • Toksične pare (iz sredstava za čišćenje, novog nameštaja, tepiha itd.)
 • Pesticidi (u voću i povrću)
 • Plastična ambalaža
 • Ftalati i parabeni (mogu se naći u proizvodima za osobnu higijenu, proizvodima za čišćenje kuće, make-up proizvodima..)

UNUTARNJE

 • infekcije, stres, negativne emocije itd.

 

znakovi koji ukazuju da je vaše tijelo zasićeno toksinima su:

kronični umor, bol u zglobovima, začepljeni sinusi, glavobolje, nadutost, zatvor, nesanica, zadržavanje vode, problemi s debljanjem, svrab, ekcemi, psorijaza, prištići/akne, tamni podočnjaci, loš zadah, predmenstrualne tegobe, slab imunološki sistem, kronične infekcije, autoimune bolesti, endokrini poremećaji, neplodnost, loša reakcija na kofein, astma, alergije i dr.

Ukoliko imaš bilo koji od izazova s popisa, vrijeme je za promjenu jer tvoje tijelo ti pokazuje jasne znakove da ne funkcionira najbolje.

 

Ako ti ni to nije dovoljan razlog za promjenu, a imaš dijete, mislim da moraš znati kako su djeca najugroženija skupina.

 

Za vrijeme čuvanja trudnoće, uložila sam par tjedana u proučavanje niza od preko 115 studija (od kojih su se neke provodile i preko 7 godina).

 

Evo što su dokazale:

 • Tijekom 7 godina njihovog istraživanja, broj industrijskih kemikalija za koje se priznaje da su razvojni neurotoksičari se udvostručio!
 • Još jedan od temeljnih problema je pretpostavka da su nove kemikalije i tehnologije sigurne dok se ne dokaže suprotno. Klasični primjeri kemikalija koji su predstavljene kao takve (jer su donosili određene koristi) su azbest, talidomid, dietilstilboestrol i klorofluoroogljikovodici. Svi su kasnije potvrđeni kao vrlo opasni neurotoksini.
 • Mozak fetusa i beba je jako osjetljiv na toksične sastojke koji vole masnoće jer je središnji živčani sustav dominantno spremište fetalne masti. To znači da su bebe u dobi od rođenja do 8 godina života najugroženije kada su toksini iz okoliša u pitanju. Do 1 godine starosti su najosjetljiviji.
 • Izloženi su oko 100x više toksina i kemikalija dnevno nego bebe rođene 1960-ih.
 • Udišu dvostruko više zraka, a zona disanja im je bliža tlu gdje je najviše otrova
 • Bebina krvno-moždana barijera nije dovoljno razvijena pa sve može proći kroz mozak (korelacija s porastom autističnih slučajeva)

Ovaj popis je bio ogroman, vjerujte, ali ja sam ovdje navela samo mali dio onoga što bih voljela da znate u startu.

 

 

KAKO DO LOW TOX DOMA

Vrlo brzo nakon Lanina rođenja zaredali su nam se razni izazovi zbog kojih smo polako počeli upoznavati neke vrlo važne teme. Jedna od ključnih, na koju smo upozoreni, je bila opasnost koja je prisutna u većini kućanstava – otrovnim spojevima. Kada sam shvatila da se oni nalaze u skoro svim proizvodima koje smo koristili svaki dan, počela sam tražiti opciju koja će biti u potpunosti sigurna. Iskreno, činilo mi se kao sififov posao jer sam trebala iskopati prirodnu opciju od paste do deterdženta, šampona i čistača kuće.

Sasvim slučajno sam, ne s tom namjerom, kupila paket eteričnih ulja s difuzorom. Primarni cilj mi je bio utjecati na Lanin san i imunitet, ali tada sam otkrila koja je misija same kompanije i što sve nude. Misija Young Livinga je ponuditi ljudima proizvode koji su 100% prirodni, sigurni, bez toksičnih spojeva i uz pomoć kojih mogu vrlo snažno utjecati na svoje zdravlje jer u njih dodaju vrhunska eterična ulja.

Vrlo brzo sam shvatila da se nešto dobro događa. Razlog je taj što kada počnete koristiti prirodne čistače kuće, šampone, losione, paste, dezodoranse, kreme, deterdžente za rublje itd., vaše tijelo više nećete bombardirati otrovima. Na taj način, organizam se čisti i svi sustavi organa dobivaju priliku za normalnim funkcioniranjem. Doslovno.

 

Zato, Young Living ne nudi samo eterična ulja (za koja se već stoljećima zna koliko moćan učinak imaju na ljudsko zdravlje), već sve što je potrebno da na jednostavan način učinimo svoj dom sigurnim mjestom.

Dom bez kemikalija ne bi trebao biti apstraktan pojam. Po meni, trebao bi biti sveprisutan pojam i nešto čemu bi svatko trebao težiti, posebice jer moderan način života znači svakodnevno izlaganje otrovima sa svih strana.

Idite polako iz prostorije u prostoriju, mijenjajte proizvod po proizvod. Poanta je stvoriti održivi dom bez kemikalija i zato je u redu kroz ovaj proces ići tempom koji vama odgovara. Ovaj proces NIJE kompliciran, NEĆE vas opteretiti psihički ili financijski. Bitno je da kroz njega postojeće (najčešće i štetne) proizvode loše kvalitete mijenjamo onim zdravijim, kvalitetnijim proizvodima na prirodnoj bazi.

 

PRVI KORAK

Znate koji je prvi korak? Već ste ga napravili u trenu kada ste pročitali ovaj post do kraja! Ta činjenica vam treba biti jasan pokazatelj da vas je ova tema s razlogom zanimala.

 

DRUGI KORAK

Javi se putem kontakt forme (dolje) za besplatne 20-minutne konzultacije pomoću kojih ću ti izraditi personalizirani plan za dolazak do low tox doma ili jednostavno naruči svoj Start paket klikom za upute OVDJE.