Kako odabrati pravu nijansu Savvy pudera

Kako odabrati pravu nijansu Savvy pudera

Veliki sam fan make up-a. Mineralna šminka kod mene nikada nije dolazila u obzir jer sam mislila kako neće prekriti dovoljno. Smatrala sam da će se brzo obrisati s lica i da, s njom, jednostavno ne mogu postići pravi efekt.

Nakon što sam provjerila svoju šminku u aplikacijama koje skeniraju sastojke i izbacuju one loše, šokirala sam se. Shvatila sam koliko je ta šminka zapravo loše kvalitete, a uopće nije jeftina. Sve se mi trudimo izgledati što ljepše, a s godinama i što mlađe.

Uvjerena sam u činjenicu da ono što stavljamo na svoje lice uvelike utječe na izgled naše kože, kako trenutno tako i u budućnosti. Stoga, odlučila sam dati priliku Young Livingovom mineralnom make up-u koji nema štetnih i upitnih sastojaka u sebi.

 

Moji dojmovi

Na prvu me je oduševilo koliko je ta šminka lagana na licu. Nema onog osjećaja kao da imaš fasadu na licu. Ne isušuje kožu i ne umara nakon cijelog dana nošenja, što je kod mene uvijek bio slučaj.

Pogledala sam nekoliko YouTube tutoriala. Zanimalo me kako tu šminku koristiti i kako iz nje izvući najbolje. Odlučila sam ju isprobati i oduševila se. Vjerujem da je većini teško odabrati nijansu podloge bez da se prethodno proba na koži. Stoga, odlučila sam složiti post koji bi vam u tome trebao pomoći! Ja sam prva koja oduvijek ima problema sa odabirom nijanse jer sam tamnije puti. 99% pudera mi je uvijek bilo presvijetlo ili narančasto!

 

U principu je jednostavno.

Postoji hladni i topli ton pudera i od svakog nekoliko nijansi.

 

Evo pravila kako odabrati pravu nijansu:

  • Obratite pozornost na vene na rukama

Jesu li plave ili zelene? Ako su plave znači da ste hladni ton, a ako su zelene, znači da ste topli ton.

  • Trik sa nakitom

Razmislite koji vam nakit bolje stoji? Zlatni ili srebrni. I tu se ne misli na onaj koji više volite nositi! Razmislite koja nijansa više odgovara vašem licu. Ukoliko je to srebrni, onda ste hladni ton, a ukoliko je zlatni, onda ste topli ton.

  • Neutralni tonovi

Razmislite koji neutralni tonovi vam najbolje stoje. Opet, ne oni koje volite nositi, nego oni koji vam bolje stoje. Ja recimo volim nositi bijelo, no to ne znači da najbolje odgovara mom licu. Ukoliko vam bolje stoje crni, sivi i bijeli tonovi, onda ste hladni ton. Ako vam ipak bolje stoje toplije smeđe nijanse onda ste topli ton.

  • Boja očiju i kose

Koja je vaša prirodna boja kose? Ukoliko je svjetla kao i oči, onda ste hladni ton. Ukoliko su vam oči i kosa tamni, onda ste topli ton.

  • Kako vam se koža ponaša na Suncu

Kako se vaša koža ponaša izložena Suncu? Izgorite li brzo ili brže poprimite lijepo zlatnu boju? Ukoliko ste ovo prvo onda ste hladni ton, a drugo topli ton!

 

Ispod grafike sam stavila mali upitnik koji vam može pomoći da odredite svoj ton.

1. MOJE  VENE SU:

a) zelene

b) plave ili ljubičaste

 

2. BOLJE MI PRISTAJE:

a) bež, smeđe i nude nijanse

b) crno ili bijelo

 

3. MOJI PODTONOVI SU:

a) žuta, zlatna i boja breskve

b) ružičasta i plava

 

4. VOLIM NOSITI:

a) zlatni nakit

b) srebrni nakit

 

5. NA SUNCU:

a) tamnim

b) često zadobijem opekline od sunca

 

  • Ukoliko su tvoji odgovori većinom pod a), trebaš WARM ton, a ukoliko su tvoji odgovori uglavnom pod b), trebaš COOL ton pudera.
  • Preporučujem da kupiš 2 nijanse svoga tona u svrhu blendanja i highlightanja.

 

Ako trebaš pomoć ili imaš pitanja, slobodno se javi putem kontakt forme.