Hidrolati

Hidrolati

Hidrolati, često nazivani i cvjetne vodice, nusprodukti su destilacije biljnog materijala pri proizvodnji eteričnih ulja. Za proizvodnju hidrolata, kao i eteričnih ulja, idealno bi bilo koristiti organski biljni materijal, bez pesticida i raznih kemikalija. On bi se trebao sastojati od jedne botaničke vrste. Također, važno je koristiti čistu, nezagađenu vodu.

Hidrolati su nestabilni i lako kvarljivi, stoga nemali broj proizvođača u njih dodaje konzervanse ili alkohol kako bi im produžili rok trajanja. Takvi hidrolati nisu primjereni za korištenje u terapeutske svrhe. Najkvalitetniji hidrolati se stabilizirani tzv. sterilnom filtracijom. Odmah nakon destilacije, hidrolati se steriliziraju fitracijom kroz filter pora veličine 200 nm, čime se uklanjaju sve spore i bakterije. Nakon filtracije pune se u sterilne boce, i tako se osigurava da do krajnjeg kupca stignu nekontimirani.

U kozmetici, najjednostavnija upotreba je nanijeti hidrolat na očišćeno lice. Nakon toga nanosimo uljnu mješavinu na kožu još vlažnu od hidrolata. Tako koži dajemo sve ono što bi joj dala i krema – i vodenu i masnu fazu.

(izvor: aromaterra.hr)

 

 

 

Young Livingovi hidrolati

Young Living ima vrhunske hidrolate koje možete koristiti kao vodice za osvježavanje lica, tonere, dodatak kremi ili kao tekuću fazu za nanošenje mineralne šminke.

Ovaj predivan set dolazi u kvalitetnoj poklon kutiji inspiriranoj poljima lavande. U njoj se nalaze tri cvjetne vodice, odnosno hidrolata – lavanda, muškatna kadulja i ružmarin.

  • Lavender Floral Water: Savršena cvjetna vodica kao dodatak vašoj večernjoj rutni kada je u pitanju njega kože i pretvaranje vaše spavaće sobe u opuštajuću oazu. Hidrolat lavande odličan je i za osvježavanje kože nakon izlaganja suncu.
  • Clary Sage Floral Water: Hidrolat muškatne kadulje poznat je po svom blagotvornom djelovanju na kožu, ima topao i ugodan miris koji potiče opuštanje i idealan je suputnik svake torbice.
  • Rosemary Floral Water: Hidrolat ružmarina istovremeno nježnog i moćnog mirisa savršeni je dodatak vašoj skincare rutini. Koristite ga uz kremu za lice jer hidratizira kožu i ostavlja ju sjajnom i nahranjenom.

Ukoliko želite ideju za DIY recept losiona za čišćenje kože lica, kliknite ovdje.