Čišćenje kože lica (1.faza)

Čišćenje kože lica (1.faza)

Ovdje ću vam opisati kako izgleda moja dnevna rutina njege kože lica. Naravno, na potpuno prirodan način!

Navečer, lice njegujem kroz dvije faze, od kojih je prva čišćenje.

1.FAZA: Čišćenje

Kožu čistim jednim od svoja dva omiljena čistača. Radi se o Charcoal Bar Soap i o Orange Blossom Facial Wash.

Oba proizvoda su prirodna, a u nastavku ću vam dati detaljniji opis.

 

Charcoal Bar Soap

Aktivni ugljen trenutno je izuzetno popularan sastojak u skincare proizvodima, pa je tako i Charcoal soap oduševio mnoge Young Living fanove diljem svijeta.

Tvrdi sapun je napravljen za lice i tijelo, a crne je boje jer u sebi sadrži i aktivni ugljen – sastojak koji je široko poznat po svojoj sposobnosti uklanjanja toksina. Iz kože izvlači prljavštinu i nečistoće bez da utječe na vlažnost kože, zbog čega je pogodan za sve s mješovitom i masnom kožom sklonoj aknama.

Idealan je za žene i muškarce, ova prirodna formula uključuje i druge sastojke koji ujedno čiste i hidratiziraju kožu, poput ekstrakta aloe vere, eteričnih ulja naranče, pačulija, ružmarina, lavande i limuna te baznih ulja poput maslinovog, jojobe, suncokreta i goji bobica. Osim toga, u mirisu ovog sapuna prevladava naranča koja će vas prilikom svakog korištenja osvježiti. Charcoal Bar Soap u sebi ne sadrži sulfate, phtalate, parabene i sintetičke boje i mirise.

 

Orange Blossom Facial Wash

Upravo je hidratacija jedan od ključnih faktora u usporavanju starenja kože! Ovaj čistač lica održava kolagen, a meni odlično funkcionira kao sredstvo za uklanjanje šminke. Bezbojan je, izuzetno nježan, a kožu čisti bez uklanjanja prirodnih ulja. Sadrži MSM za omekšavanje i eterično ulje lavande kako bi umirio kožu. Lice će biti nahranjeno i čisto, bez zatezanja zbog suhoće.
Ovo je investicija koja je zaista isplativa jer nanosite samo malu količinu (kao zrno kave).

 

Jednom tjedno napravim piling kože pomoću Young Livingovog pilinga za lice koji je izuzetno nježan, a mene je oduševio zbog osjećaja hlađenja i glatkoće koju ostavlja.

 

Više o drugoj fazi, njege kože lica, pročitajte ovdje.