Što me privuklo eteričnim uljima

Što me privuklo eteričnim uljima

Korištenje eteričnih ulja je nešto što je meni bila potpuna apstrakcija. Iskreno, nisam bila sigurna hoću li ih znati ispravno koristiti jer mi je sve skupa djelovalo izuzetno komplicirano.

Srećom, ova cijela priča je i više nego jednostavna!

O eteričnim uljima nisam nikada prije razmišljala. Sasvim slučajno sam naišla na osobu koja ih je koristila i koja mi je posvjedočila kako su njoj promijenila život na nekoliko područja s kojima sam i ja imala (u tom trenutku) isti problem. To me zainteresiralo pa sam počela s istraživanjem o svim detaljima koji su važni. Shvatila sam koliko je bitna kvaliteta ulja te počela ulagati sve slobodno vrijeme kako bih došla do relevantnih činjenica.

 

ŠTO ME DOVELO DO YOUNG LIVINGA

Istražujući pitanje kvalitete, zaključila sam da Young Living zaista nema konkurenciju.

No, krenut ću ispočetka.

Činjenica da su vodeći svjetski proizvođači eteričnih ulja me ponukala da istražim zbog čega nose tu titulu. Ukratko, niti jedan drugi proizvođač mi nije ponudio da uđem na njihovu farmu bilja te imam pristup čitavom procesu proizvodnje eteričnog ulja.

Ono što me posebno zaintrigiralo je Young Livingov „Sead to Seal“ certifikat koji svim konzumentima njihovih proizvoda garantira da se drže svih načela koja su naveli unutra, a neka od njih su:

  • Imaju svoje farme i partnerske farme na kojima se bilje uzgaja (dakle, imaju kontrolu nad kompletnom proizvodnjom, od sjemena do konačnog proizvoda),
  • Koriste izvorno i najkvalitetnije sjeme biljke,
  • Prije nego se biljka posadi u zemlju, zemlja se testira nizom od 10tak testova (ukoliko je zagađena unatrag 50 godina, bilje se tu ne sadi!)
  • Svaka biljka se uzgaja na njenom prirodnom staništu (iz tog razloga, Young Living ima farme bilja po cijelom svijetu),
  • Nema prisilnog zalijevanja (ukoliko je suša, te godine neće biti eteričnog ulja, a nasadi, npr.lavande,se premještaju na nešto višu nadmorsku visinu koja je u okviru prirodnog staništa),
  • Nema špricanja nasada raznim opasnim tekućinama zbog zaštite od nametnika, već glinom, koja je u potpunosti prirodna tvar, te postavljanjem žutih stupića koji imaju ljepljive trake na koje se lijepe mušice (primjer iz Provanse, s farme lavande),
  • Nema špricanja nasada raznim opasnim tekućinama zbog zaštite od korova već se puste ovce na ispašu (ponovno primjer iz Provanse).
  • Svaka dobivena supstanca eteričnog ulja se testira (u YL te, nakon toga, i u nezavisnim laboratorijima) i do 40tak puta prije nego se stavi čep i plasira se na tržište

Sve navedeno me navelo na zaključak da Young Livingova ulja u potpunosti zadovoljavaju problematiku pitanja kemotipa ulja upravo zbog navedenog strogog procesa proizvodnje eteričnih ulja.

 

I, KRENULA SAM!

Naručila sam paket eteričnih ulja s kojima je došao i difuzor. Ovo je nešto za što s velikim oduševljenjem mogu reći da nam je promijenilo život na svim poljima. Sva ulja iz tog paketa koristim u difuzoru, u svim prirodnim proizvodima koje sam sama napravila te u rollerima. Oni su praktični ukoliko želite prirodnu podršku u svakom trenutku. Eterična ulja, iz spomenutog paketa, služe kao fenomenalna podrška imunitetu, tenzijama u glavi, emocijama, boljem snu, probavi, respiratornom sustavu itd. Osim toga, eterična ulja su poznata po svom fenomenalnom učinku u borbi protiv mikroorganizama. Moj dom ne samo da predivno miriše, već korištenjem difuzora podižem i kvalitetu zraka u prostoriji. Dakle, imate prirodnog saveznika u svakoj životnoj situaciji!

Informacije o Starter Kit paketu možete pročitati ovdje.

S velikim veseljem i ljubavlju, već godinu i pol dana, dijelim svoje iskustvo u Facebook grupi Tajna esencije s ostalim ženama, majkama i bakama. Priključite nam se i uvjerite se da je sve veći broj ljudi koji svjedoči pozitivnim promjenama uz eterična ulja.