Bomboni s eteričnim uljima

Bomboni s eteričnim uljima

Danas možete naći velik broj upozorenja na štetnost šećera na naše zdravlje. I ja sam jedna od onih koji izuzetno pazi na njegov unos, pogotovo kada je u pitanju dijete. Zdravstveni su se stručnjaci ujedinili po pitanju štetnosti bijelog šećera, a posebice neprimjerenih količina istog koje danas unosimo u organizam. Šećer potiče mnoge promjene u našem tijelu od kojih su pretilost i dijabetes samo kap u moru problema koje on može izazvati.

Vjerujem da ste čuli za xylitol. Možda vam zvuči egzotično, ali to je upravo brezin šećerkoji je prirodni zaslađivač. Okusom i izgledom je skoro pa identičan tradicionalnom šećeru, no biološki učinak na organizam je suprotan bijelom šećeru. Ima otprilike 40% manje kalorija od običnog šećera te nizak glikemijski indeks koji iznosi 7. Čisto za usporedbu, znajte da glikemijski indeks običnog šećera iznosi 70!  Mogu ga koristiti odrasli, djeca, dijabetičari, trudnice, osobe koje žele smršaviti i osobe koje su na candida dijeti.

Kod nas se konzumacija slatkih prehrambenih proizvoda svodi na minimum, a kada Lana poželi nešto slatko, sada imam savršeno rješenje – bomboni koje napravim upravo od brezinog šećera s dodatkom eteričnih ulja koja su podrška imunološkom sustavu.

Za izradu vam je potrebno:

  • brezin šećer
  • Young Living eterično ulje iz Vitality Plus linije
  • papir za pečenje

 

Postupak izrade:

Stavite posudu na laganu vatru i rastopite 4 velike žlice brezinog šećera. Kada se prohladi, dodajte 4 kapi eteričnog ulja po želji (ja stavljam Thieves+ i limun+ za podršku imunološkom sustavu). Dobar obarim je i naranča+.

Promiješajte i žlicom kapajte kap po kap na masni papir za pečenje. Kako biste oblikovali pravilan oblik, možete koristiti i kapaljku.


Kontaktirajte me